Zilele Festivalului Încrederii

Săptămâna aceasta am încheiat Zilele Festivalului Încrederii, pe care l-am susținut la cele 6 grădinițe particulare și after school-uri din București fizic dar și la Centrul Educațional Bradul Emoțiilor online,

Și mă simt mai bogată emoțional!

Am compus împreună cu copiii, o poveste in care ,

O Pasăre Flamingo a făcut tot ce tine de ea, pentru a merge, că era cam bătrână și nu prea mai putea, și s-a lăsat pe mâinile unor prieteni: un Leu, un Cerb și un Porcușor, și cu ajutorul lor a început să meargă.

Apoi a reușit să spună împreună cu copiii, fiecare cui a simțit și dacă a simțit, formula magică:

” Am încredere în tine!”

Fiecare a făcut tot ce tine de el pentru a-si antrena comportamentul „de a avea încredere” 💓

Caci increderea nu este o emotie, ci un comportament, si-l putem antrena la nevoie!

La sfarsitul povestii, fiecare copil, cine a vrut bineinteles, a venit sa si faca o declarative de incredere in oglonda Bradului Emotiilor: asa l-am inventat noi, i-am lipit o ogliduta mica sus in varful bradului, pentru ca o data pe an copiii sa-si faca o declarative de incredere, si alta data pe an la Festivalul Aprecierilor, copiii sa se uite in oglinda si sa-si dea o apreciere!

A fost foarte interesant, pentru ca sa zicem din 80 de copii prezenti, in total, au fost cativa numarati pe degetele de la o mana care nu au dorit sa vina sa-si faca o declarative de incredere in oglinda Bradutului Emotiilor, si normal ca le-am respectat dorinta,

Ina am plecat acasa usor ingrijorata pentru ei, intrebandu-ma : Oare atunci cand vor avea 20 de ani si o sa se simta inselati de un amic, si vor declara: uite n-am incredere in tine, oare isi vor aduce aminte de aceasta lectie cu mine, cand nu au vrut sa-si faca lor insile , nu altcuiva o declarative de incredere?

Poate nu-si vor aduce aminte!

Si m-am intristat!

Pentru ca poate, mai degraba vor da vina pe amici ca ei nu sunt de incredere, decat sa se observe daca ei au mai intai incredere in ei insisi, inainte sa ceara altei persoane sa aiba?

Apoi m-am grabit sa iau un taxi, si sa transport taboul Bradul Emotiilor, caci e destul de maricel

și am gasit un taxi, dar domnul taximetrist nu avea sa mi dea restul, la sfarsit!

A trebuit să ies din taxi sa merg la un magazin sa schimb banii.

Și m-am observat foarte bine ce simt: nu simțeam sa am încredere în șofer și să-i las tabloul și rucsacul,  așa că le-am luat pe amândouă, am schimbat banii, m-am întors, i-am plătit și mi-am zis:

L-am vazut saptamana trecuta, pe mentorul meu cum ii spune cuiva: Nu stiu daca sa am incredere in tine, si am simtit ca este foarte sincer, fara sa vrea sa raneasca!

Si atunci mi-am zis: e nevoie sa facem cum simtim, exact ca mentorul meu:

Daca nu am incredere, sa spun, si daca am, sa am si gata!

Asta e adevarata arta: SA OBSERVI CE SIMTI, SI SA SPUI CE SIMTI!

In alta zi, intr-un loc unde am intalnit o educatoare noua, i-am spus: „Am încredere în tine ( nu e nevoie să zici ceva anume)” si i-am oferit o îmbrățișare, ca asa am simtit!

Si mi-a spus: „Wow, dar cum ai asa repede încredere în mine, că azi e prima dată când mă vezi?”

Si avea dreptate!

Insa asa am simtit!

Si i-am zis: Noi acum ne antrenam sa avem incredere, si facem cum simtim, sa dam sau sa nu dam cuiva o declaratie de incredere! E important sa facem cum simtim, iar eu acum am simtit sa-si dau!

 Si a zambit bucuroasa cred ca pentru intreaga zi!

Si la alte fete din celelalte instututii le-am schimbat starea din acea zi, dupa ce le-am facut o declaratie de incredere, cred ca s-au simtit mai motivate sa munceasca in acea zi, chiar cred lucrul acesta!

Si voi tine toata viata mea, acest Festival al Increderii,  o data pe an, pentru a ne aminti, ca inainte sa ne suparam ca cineva ne-a inselat, oare nu e bine sa ne uitam mai intai in oglinda, si de mici daca se poate?

Inscrieti copilul pentru atelierul de Inteligenta Emotionala prin actorie, aici

Săptămâna aceasta am încheiat Zilele Festivalului Încrederii, pe care l-am susținut la cele 6 grădinițe particulare și after school-uri din București fizic dar și la Centrul Educațional Bradul Emoțiilor online

Aici gasesti toate evenimentele de la Bradului Emotiilor

https://www.facebook.com/bradulemotiilor/events

Contacteaza-ma pentru mai  multe detalii

 

Pentru inscriere copii in Centrul Educational Bradul Emotiilor Online,

 Completeaza formularul aici: https://forms.gle/PMpABxvUPTQEJkYo8

Zilele Festivalului Încrederii

Lasă un răspuns