despre noi

Silviana-Visan-Carter

Silviana Carter

Sunt Silvi, autoare, actrita, life coach, hipnoterapeut, improvizatoare și formatoare Școala de Meditații Grațian Sonu!

Mai multe despre mine

Eu sunt Silviana,

Sunt autor, dramaturg, actrița, life coach, hipnoterapeut, lider laughter yoga și formator Școala de Meditații Grațian Sonu !

În trecut am fost profesoară de matematică.

Având atâtea formări, îmi permit să văd din mai multe unghiuri realitatea, însă dacă nu treceam pe la Școala Grațian Sonu, aș fi omis inteligența emoțională, crezând că inteligență rațională este totul, așa cum fusesem obișnuită să cred în formările, din trecutul meu.

Să simt că a devenit nouă mea religie, împreună cu meditația DFMT, a lui Grațian Sonu, cea cu viteza luminii, cum îmi place mie să spun, și pentru care nu îți trebuie întâlniri nicăieri cu nimeni, sau retreaturi, ci doar cu tine, scurt, de impact, și cu succes!

La facultatea de actorie, UNATC, am priceput că dacă  îmi mut creierul de pe rațional, pe emoțional o să termin facultatea, dacă nu, nu!

Apoi, la sfârșitul facultății, după ce am întâlnit-o pe actrița și regizoarea Clară Flores, am reușit să iau Premiul Pentru Cea Mai Bună Actrița, la Gala Hop a Tânărului Actor, premiu dat de Ștefan Iordache, Emlilia Popescu și Marius Manole, bucurându-mă mult.

Am reușit să joc în câteva teatre din București și dn țară, în spații underground, și în proiecte în care am scris 2 piese de teatru cu cei de la „Scrie despre tine”, regizoarea Vera Ion și actorul Sorin Poamă, apoi cu actrița Ramona Iacob și Mișa Șerban.

Apoi, am devenit coach pentru copii și adulți și am reușit să creez un program de Recunoașterea Emoțiilor prin jocuri de actorie pentru copii, unde am întâlniri frecvente și cu părinții, în ședințe de coaching de grup.

Ca și lider laughter yoga susțin cursuri fizic dar și pe zoom, particulare sau la team buildinguri la câteva firme din București.

Actriță si Dramaturg -a patru piese de teatru

 ‘’Stand up pls’’ scrisă impreuna cu Vera Ion si Sorin Poama

 Rolul Cleo Popa jucata la Teatrul Act

 ‘’Feisbuc Lover’’ scrisă impreuna cu Ramona Iacob, regia Misa Serban

Rolul: Sonia Jucata prima data la  teatru Godot

        „Jurnal fără iubit” scrisă după o întâmplare reală, în regia Andrei Bratu la Teatru Improteca

         „Șezătoare contemporană” piesă de teatru pentru 16 personaje în stil comic-realistic, pe problematica și dilema realțiilor de cuplu, regizată împreună cu Grațian Sonu

Roluri:

Premiul pentru cea mai buna actrita la Gala Tanarului Actor-Hop-Mangalia cu monologul „Ana Bodea-sudor electric” de Ecaterina Oproiu, oferit de Juriul: Felix Alexa, Stefan Iordache, Marius Manole, Cristina Modreanu, Emilia Popescu

„Heidi, fata muntilor” regia Catalin Mitulescu

Nu ne-am născut în locul potrivit” de Alice Monica Marinescu și David Schwartz.

Veta in serialul „Clanu’ Spranceana„Antena1 regia, Andi Lupu

actrita in spectacolul „PULSE” spectacol de teatru- dans contemporan si limbaj dialectic, dupa o idee din ‘Imparatul mustelor’ de W. Golding, regia si coregrafia Javier  Opazo,manager Alexandru Mihaescu

actrita cu rol principal -Iarna in piesa „Daca ala e cu aia, ai’a lui cu cine-o fi?” de Mimi Branescu, regia Eugen Padureanu, teatrul G.A. Petculescu din Resita

Micul Spartan”, regia Dragos Iuga-finantare CNC 

Actrita cu rolul -calugarita Genevieve din spectacolul: „Cele doua orfeline” de Eugen Mirea si H.Malineanu regia George Ivascu

actrita cu rolul -femeia din „Adunarea femeilor” de Aristofan, teatrul Ovidiu din Constanta

actrita „F2” din  „Ziua in care nu s-a intamplat nimic” de Antoaneta Zaharia, regia Clara Flores Aguilera (spectacol preluat de la Casandra de teatrul DESANT)-rol de licenta

actrita in spectacolul: „Bacanta” din „Bacantele” regia Mihai Manutiu, teatrul Tony Bulandra din Targoviste-Festivalul International de Teatru Alternativ din Muntenegru

actrita cu rolul -taranca in  „Cocosul negru” de Victor Eftimiu in regia Mircea Anca, teatrul Tony Bulandra – Targoviste

actrita -colaborator la spectacolul „Mica sau marea noastra stabilitate” regia Mihai Manutiu, „Evadarea” de Eva Pervolovici

„Casting Popescu” regia Gheorghe Preda

„Impreuna” regia Leonardo Costache

Cristina-personaj principal in reality show-ul „Sa te prezint parintilor” la Antena1

medium la Prima -Tv in reality-show-ul „Dragostea de la Clejani” cu Viorica si Ionita de la Clejani

telenovela „Ingerasii” Acasa Tv

chelnerita in „Fetele marinarului” Antena1

Roluri in U.N.A.T.C si Casandra

Anghelina lui Botoghina din „Morometii” de Marin Preda regia Adriana Popovici si Mirela Gorea

Gena din „Titanic vals” de Tudor Musatescu regia Mirela Gorea si Doru Ana

Jo din „Gustul mierii” de Delane’y Shelagh regia Diana Lupescu

Safta din „Raceala” de Marin Sorescu regia Liviu Lucaci

Anfisa din „Trei surori” de A.P.Cehov regia Puiu Serban si Stefan Velniciuc

Regina Margaret din „Richard al-treilea” de W.Shakespeare regia Stefan Velniciuc si Puiu Serban

Sosie din „Amphitrion” de Moliere regia Puiu Serban

Alcmena din „Amphitrion” de Moliere regia Puiu Serban

Antigona in „Antigona” de Sofocle, regia Dan Lacatusu

Reclame:

No- SPA

Mustar -‘La minut’  regia RADU MUNTEAN

Proicte in care am participat:

colaborare- Antena 1 – Frutty-Fresh, la emisiunea „Vara pe plaja” a lui HORIA BRENCIU

colaborare Pro-Tv – Frutty-Fresh, la emisiunea „ORA 7 BUNA DIMINEATA” a lui MARIUS VINTILA

Workshopuri actorie:   

la Teatrul Metropolis workshopul „David Esrig si avangarda in teatru” sustinut de David Esrig

la „Teatru fara frontiere” workshop de teatru sport cu exercitiile de improvizatie Keith Johnstone coordonat de Mihaela Sarbu

la U.N.A.T.C. I. L. CARAGIALE BUCURESTI,  workshop de scriere si producere a unui solo-performance si workshop de improvizatie,sustinute de prof. Eric Trules de la University of Southern California. U.S.A

Workshopul „Scrie despre tine” al regizoarei Vera ion si actorului Sorin Poama

cursurile de pantomima si step de la scoala domnului Domnului Dan Puric

Am înființat trupa de teatru sport și de improvizație Improhaz, cu care am jucat deja zeci de spectacole în spații underground.

Visul meu este sa fiu o altfel de Montessori raportat la emotii, conform descoperirilor practice in ale inteligentei emotioanle, ale secolului in care traiesc!

Ca și practică cu copiii, de 13 ani și ceva, visul meu s-a împlinit, căci  lucrez cu câteva grădinițe Montessori din București, dar și alte grădinițe și after-school-uri, în care dezvoltarea practică a emoționalității copilului, a primat!

Între timp acest proiect, Bradul Emoțiilor a luat amploare neașteptat, dat fiind nevoia de clarificare emoțională a oamenilor!

Așa că, a luat startul: Centrul Educațional Bradul Emoțiilor online, în perioada pandemiei.

Și acest lucru mi-a dat speranța, că pot ajunge la mai mulți copii – români din țară și din străînătate, astfel că vin copii dn Franța, Italia, Spania, sau din țară, din Reșița, din Craiova și Iași, dar și copii din București cărora nu le permite timpul și preferă să vină la întâlnirile noastre pe zoom.

Anul acesta, 2024 am startul publicării primului volum de cărți de povești, jocuri și exerciții pentru părinți și copii  dar și pentru cadre didactice:

 „ Povestea lui Ce simt acum? ” din seria de cărți „Aruncă zarurile în favoarea voastră”

Scrisă împreună cu Emilian Ene.

Pentru mai multe detalii înscrie-te aici unde îți poți lua și capitolul cadou:

https://subscribepage.io/cesimtacum

În prezent lucrez împreună cu Emilian Ene la cartea în engleză :

Feel and Grow Rich /  How to Stretch Your Paradigm So You Can Go After Your Dreams”

Emilian Ene

Sunt Emilian, autor, life coach, hipnoterapeut, improvizator și formator Școala de Meditații Grațian Sonu!

Mai multe despre mine

Poate mă știi sau nu. Eu, ca și tine, și că și mulți oameni, acum 7 ani, eram cel care se ducea la cursuri de dezvoltare personală, ca să găsească așa numita ”Încredere în Sine” sau ”Vocație”.

Eu așa am început. Spuneam că nu știu care îmi este menirea, vocația!

Atunci, nu știam că doar făcând  puțin câte puțin, pași mici dar siguri, ajung să descopăr într-adevăr, Ceea Ce-Mi Place.

Anii au trecut, și am ajuns să vând mâncare, apoi clătite pe stradă sau la metrou, și apoi să deschid împreună cu un prieten, o autorulotă cu Clătitele Hazlii.

În același timp, am mers la zeci și sute de cursuri, de coaching, de hipnoză, școală de meditație, cursuri de inteligență emoțională / vindecare emoțională ale lui Grațian Sonu și nu numai, și am ajuns chiar să lucrez cu grupuri de oameni, să îi îndrum, să-și găsescă mai ușor ceva-ul în viață petru care să merite să se bucure!

Mă simt tare mândru pentru asta!

De unde am pornit? De jos!

Părinții sperau și credeau că după doctoratul în ingineria materialelor, voi ajunge un director ceva, cu salariu sigur!

Căci, da, am și doctorat, dar la ce folosesc diplomele, fără număr, fără număr …vorba aceea?!

În București, unde m-am mutat cu iubita mea, după ce nici măcar noi nu vedeam nici o șansă a relației noastre, am făcut cursuri de vindecare emoțională, inteligență emtională și aproape tot ce se poate cu Grațian, apoi cursul de improvizație de teatru, unde am făcut și fac parte din trupa de improvizatie, Improhaz, cu care am jucat în câteva zeci de spectacole în baruri sau spații underground din capitală și unde m-am simțit tare important!

Am fost  mai întâi la cursurile Crinei Veres, bineînțeles, înainte să-l cunosc pe Gratian!

 Mi-a mutat creierul, cum zice și iubita mea Silviana, dintr-o parte, într-alta, cursurile Crinei!

 Cum, adică ce știam eu despre halatul alb , microbi și cancer, nu este așa cum se trâmbițează la TV sau la medicul de familie? 

 DA, NU ESTE AȘA !!!

Dar recunosc, cel mai important mă simt atunci când fac coaching cu grupuri de oameni, pentru a-i vedea măcar puțin că se bucură, sau că zâmbesc sau că descoperă ce-i face fericiți!

Fie vorba între noi, fericirea nu există, este doar un cumul de bucurii, deci dacă știi măcar 3 chestii care te bucură, poți deveni fericit. Mai ales, că dacă aceste 3 bucuri, le vei împărtăși cu alți 3 oameni, vei avea 6 bucurii, și tot așa.

Glumesc…Dar nu glumesc!

Dacă știi măcar un singur lucru care te bucură, împărtășindu-l, te vei bucură de două ori mai mult și tot așa, bucuriile vor crește…!

Și așa devii fericit, nu există altă cale, oricât te zbuciumi și filozofezi!

Fericirea e ceva concret și se atinge tot prin ceva concret!

Eu o simt, când în grupurile de coacing, pe zoom sau în offline, cu care lucrez, observ cum se schimbă față omului, după ce îi pun o întrebare de coaching!

Coachingul pentru mine, seamănă cu actoria și cu relația dintre doi oameni:

Fiecare ține un capăt al relației, și fiecare este responsabil de acel capăt!

Îmi place să-i văd pe oameni, cât de bucuroși și cât de bine se simt, după ce

Capătul Relației Lor Se Îmbunătățește Și Devine Tranic!

Îmi place să văd oamenii cum își trăiesc emoțiile, cum nu le mai condamnă, cum fac diferența între teamă și furie și bucurie, și cum, întocmai că pe niște surori, de altă naționalitate, nu le mai reneagă, ci dimpotrivă, le primesc la ei în suflet și în corp, unde le e locul și unde e familia lor, de fapt și de drept!

Din 2022, dupa ce eu am invatat Haka, am inceput sa indrum barbatii, sa-si exprime emotiile, furia, tristetea, bucuria, prin acest dans ancenstral.

Anul acesta, 2024 am startul publicării primului volum de cărți de povești, jocuri și exerciții pentru părinți și copii  dar și pentru cadre didactice:

 „ Povestea lui Ce simt acum? ” din seria de cărți „Aruncă zarurile în favoarea voastră”

Scrisă împreună cu Silviana Carter.

Pentru mai multe detalii înscrie-te aici unde îți poți lua și capitolul cadou:

https://subscribepage.io/cesimtacum

În prezent lucrez împreună cu Silviana Carter la cartea în engleză:

Feel and Grow Rich /  How to Stretch Your Paradigm So You Can Go After Your Dreams”